2015. október 26., hétfő

Arcfestés – A pillangó

A szülinapi bulik fénypontja az arcfestés. Fiúk és lányok egyaránt élvezik, hogy az arcukra kerül kedvenc mesehősük álarca vagy szeretett állatuk bőrébe bújhatnak.

A kislányok által legtöbbször kért minta, a pillangó. Mi is szeretjük festeni ezt a mintát, hiszen szabadon szárnyalhat a képzeletünk. Rengeteg szín közül választhatunk a festés kezdetén, az alap szín felvitele után pedig a kontúrokat akár teljesen eltérő színekkel dobhatjuk fel. A kész mintát tovább díszíthetjük csillámporral, strassz kövekkel. Nincs megkötés, bármi elfogadott és a kisgyerekek imádják.

Egyszerű pillangó minta festését mutatjuk be nektek lépésről-lépésre.


Első lépésként az alapszín kiválasztása után egy szivacsdarabot mártsunk bele az arcfestékbe. Javasoljuk, hogy mindig jó minőségű arcfestéket használjatok, mert így elkerülhető az esetleg érzékeny, allergiára hajlamos gyerekeknél a kiütés, allergén reakció. A szivacson lévő festéket a gyermek homlokán és szemei alatt vigyétek fel szép ívesen, mint a képen láthatjátok. Ha ügyesen bántok az ecsettel, akkor csillagokat is festhettek a homlokrészre.


Miután az alapozással elkészültetek a kontúr színként kiválasztott eltérő árnyalatú festékkel vékony ecset segítségével rajzoljátok körbe a pillangó körvonalait. A szemek környékén óvatosan használjátok az ecsetet és a festéket, nehogy a gyermek megsérüljön.


Szinte már kész is vagytok, azonban ahhoz, hogy még erőteljesebb legyen a hatás, fehér színű festékkel adhattok mélységet az egész arcfestésnek. A kontúrok mentén használjátok a fehér színt, valamint apró pöttyökkel dobjátok fel a mintát.
Ha a kislányok igénylik csillámporral vagy apró strassz kövekkel lehet tovább finomítani a mintát.

Higgyétek el a siker nem marad el. Ne keseredjetek el, ha elsőre nem lesz tökéletes a mű, gyakorlat teszi a mestert.
Ha mégsem boldogultok, akkor jelentkezzetek az arcfestő tanfolyamunkra, ahol megtanulhatjátok az arcfestés minden trükkjét és a bonyolultabb mintákat is.
A következő szülinapi buli szervezésekor már e fontos tudás birtokában fogtok belevágni.


Elérhetőségeink: 
Játékmesterek
Bánhegyi Zsófi esküvő-, rendezvényszervező
Mobil: +3630-419-2621; +3630-456-1895
E-mail: info@jatekmesterek.hu
web: www.jatekmesterek.hu